DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš un Kazāks uzsver nepieciešamību vairot ekonomikas izaugsmi un konkurētspēju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 16. septembrī, ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku pārrunāja valdības darbu pie 2021. gada budžeta projekta, kas ietver arī izmaiņu izstrādi nodokļu sistēmā. Abas amatpersonas uzsvēra, ka budžeta projekts un izmaiņas nodokļu sistēmā ir solis pareizā virzienā ekonomikas izaugsmes un konkurētspējas vairošanai.

Ministru prezidents K. Kariņš informēja Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku par 2021. gada budžeta projekta, kā arī izmaiņu nodokļu sistēmā izstrādes gaitu un galvenajām prioritātēm.

2021. gada budžeta projektā paredzēts finansējums mediķu un skolotāju algu palielinājumam, kā arī garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšanai, lai ievērotu likuma prasības un izpildītu Satversmes tiesas spriedumus.  Izmaiņas nodokļu sistēmā paredz ieviest lielāku taisnīgumu attiecībā uz sociālā nodokļa samaksu, samazināt darbaspēka nodokļus un atslogot zemo algu saņēmējus.

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks pauda atbalstu valdības iecerēm samazināt 2021. gada budžeta deficītu, kā arī sākt pakāpeniskas un vairāku gadu perspektīvā plānotas nodokļu izmaiņas. Tas nebūt nav galapunkts, bet sākuma soļi, pakāpeniski virzoties uz ekonomikas konkurētspējas vairošanu, izmantojot budžeta un nodokļu politikas instrumentus.

Abas amatpersonas arī pārrunāja Latvijai pieejamā Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējuma iespējami labākos ieguldīšanas veidus un bija vienisprātis, ka tam jākalpo vienam mērķim - Latvijas ekonomikas izaugsmei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI