DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Zemessardzes koris “Stars” aicina uz Himnas Goda dienai veltītu koncertu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 19.septembrī plkst.12.00 Viļķenes Svētās Katrīnas evanģēliski luteriskajā baznīcā notiks Zemessardzes kora “Stars” koncerts, kas veltīts Himnas Goda dienai.

Koncerta programmā iekļauta dažādu latviešu autoru garīgā mūzika – Baumaņu Kārļa, Andreja Jurjāna, Imanta Mežaraupa, Imanta Ramiņa, Jēkaba Jančevska, Ilzes Arnes un Ērika Ešenvalda kompozīcijas.

Zemessardzes kora “Stars” mākslinieciskais vadītājs un diriģents vecākais zemessargs Ārijs Šķepasts atklāj: “Zemessardzes koris “Stars” apstākļos, kad amatieru koru kustība un koncertdzīve ir apgrūtināta, sagatavojis garīgās mūzikas programmu. Programmā iekļautas reti atskaņotas Baumaņu Kārļa kompozīcijas, kā arī mūsdienu latviešu autoru garīgās dziesmas. Tādējādi Zemessardzes koris aktualizēs Baumaņu Kārļa vēsturisko devumu un godinās himnas autora 185.gadskārtu.”

Zemessardzes kora “Stars” galvenais uzdevums un misija ir popularizēt sabiedrībā Zemessardzi, rūpēties par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus.

Zemessardzes koris “Stars” tika dibināts 2012.gada 5.septembrī, kad diriģenta vecākā zemessarga Ārija Šķepasta uzrunāti kopā sanāca vairāk nekā 30 dziedātāju no Latvijas labākajiem amatieru un profesionālajiem koriem.

Par kora ikgadējiem pasākumiem kļuvuši Baznīcu nakts koncerti, Lāčplēša dienas koncerti Anglikāņu baznīcā, Zemessardzes patruļas, kā arī citi interesanti projekti un labdarības koncerti Latvijas baznīcās un sociālajos namos. Zemessardzes koris “Stars” regulāri arī veido koncertprogrammas kopā ar Zemessardzes orķestri un bigbendu.

Kopš 1995.gada Viļķenē un Limbažos ir aizsākta tradīcija reizi piecos gados – par godu Baumaņu Kārļa apaļajām jubilejām – organizēt Himnas Goda dienu. Pasākumu organizē Limbažu novada pašvaldība un Viļķenes pagasta pārvalde sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru. Sākotnēji Himnas Goda diena bija plānota 23.maijā, tomēr saistībā ar COVID-19 izplatību, tā tika pārcelta uz septembri. Šajā nedēļas nogalē, Latvijas valsts himnas autora Baumaņu Kārļa 185.jubilejas gadā, Himnas Goda diena jau ceturto reizi notiks viņa dzimtajā vietā Viļķenē. Sākot no plkst.11.00, visas dienas garumā Viļķenes centrā būs iespēja apmeklēt dažādus pasākumus – izstādes, tirdziņu, filmu maratonu, improvizācijas leļļu teātra studijas izrādi, piedalīties diskusijā ar latviešu diriģentu, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku Jāni Erenštreitu un, protams, apmeklēt svētku koncertus. Ieeja pasākumos bez maksas!

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, ikviens apmeklētājs tiek aicināts būt atbildīgs un ievērot valstī noteiktās fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības prasības un piesardzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI