DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar izglābti divi mežā apmaldījušies cilvēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.septembra plkst. 06.30 līdz 16.septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 01.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega divas dārza mājas 40m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 03.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar diviem cilvēkiem bija nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība, lai izkļūtu no meža. Viesītes novadā cilvēks tika iznests no meža līdz NMPD transportlīdzeklim, bet Tukuma novadā, raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar apmaldījušos personu pa mobilo tālruni, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no meža.

Iemesli, kādēļ cilvēki apmaldas ir dažādi – kāds aizraujas ar sēņošanu un ogošanu un nepamana, kur aizgājis, bet cits uzticas ierīcēm, kuras izlādējas vai staigā nepazīstamās vietās. Lai došanās un atrašanās mežā nebeigtos ar apmaldīšanos, pamatīgu izbīli vai pat veselības un dzīvības apdraudējumu, VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par savu drošību pirms došanās mežā! Ar ieteikumus, lai neapmaldītos mežā, iespējams iepazīties šeit: www.vugd.gov.lv/lat/drosibas_padomi/atpusoties_pie_dabas/4826-ieteikumi-lai-neapmalditos-meza   Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem pa tālruni 112 un nosauciet pēc iespējas konkrētākus orientierus!

Savukārt vakar Līvānos ugunsdzēsēji glābēji no divus metrus dziļa grāvja izcēla bezpalīdzīgā stāvoklī nomākušu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI