DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija sniegs palīdzību Grieķijai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 15. septembrī, Ministru kabinets atbalstīja Iekšlietu ministrijas priekšlikumu sniegt humāno palīdzību Grieķijai ārkārtas situācijas risināšanai. Humānās palīdzības sūtījumā, kas tiks nogādāts Grieķijā, ir paredzēts iekļaut 300 nestuves un 3000 segas no valsts materiālo rezervju resursiem.

Kā jau ziņots, 8. septembra vakarā Grieķijas lielākajā patvēruma meklētāju nometnē “Moria” Lesbas salā aizsākās postošs ugunsgrēks, kas to gandrīz pilnībā ir iznīcinājis. Lai arī mirušo un ievainoto nav, aptuveni 13 000 nometnes iedzīvotāju ir palikuši bez pajumtes.

Jau pirms ugunsgrēka nometnē izmitināšanas vietas bija pārpildītas un pieeja pārtikai, ūdenim, higiēnas precēm un veselības aprūpei ierobežota. Grieķijas kompetento iestāžu rīcība pēc ugunsgrēka bija ātra un efektīva, taču papildus tam šajā ārkārtas situācijā ir ļoti nepieciešama arī solidāra palīdzība no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm.

Izdevumus, aptuveni 80 000 eiro, kas paredzēti  humānās palīdzības sniegšanā izlietoto valsts materiālo rezervju atjaunošanai un transportēšanas paredzēts segt no budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI