DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Konkursā noteiks jaunos labākos profesionāļus mazumtirdzniecībā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 15. un 16. septembrī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT) notiks nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2020 prasmju konkurss “Mazumtirdzniecība”, lai atlasītu dalībniekus, kuri pārstāvēs Latviju starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2020 Austrijā 2021. gada janvārī.

Prasmju konkurss “Mazumtirdzniecība” notiks pirmo reizi. Pārdošanas prasmē sacentīsies pieci audzēkņi no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Rīgas Tirdzniecības profesionālās vidusskolas, Rīgas Valsts tehnikuma, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma un RTRIT.

Konkursa uzdevumus izstrādā un tā izpildi vērtē eksperti - nozares profesionāļi. Pirmās dienas praktiskā uzdevumā laikā konkursanti vērtēšanas komisijai prezentēs preces un sagatavos tās pārdošanai. Dalībnieku uzdevumos ietilpst arī veikala telpas iekārtošana un “pircēju” apkalpošana latviešu valodā. Otrā konkursa diena sāksies ar “pircēju” apkalpošanu angļu valodā. Konkursanti veiks arī uzdevumu par lietišķo saraksti, par atlaides piemērošanu precei, kā arī kārtos zināšanu pārbaudes testu par pārdošanas veicināšanu un preču uzskaiti.

Starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2020 Latvijas dalībnieki startēs 18 prasmju konkursos. Pārdošanas prasmju konkursā Latvijas komanda piedalīsies pirmo reizi, un tajā nacionālā atlase līdz šim nav notikusi, jo 2020. gadā Covid-19 ārkārtējās situācijas dēļ nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia nenotika. Pārējos prasmju konkursos Latvijas komandas dalībnieku atlase ir notikusi iepriekšējo gadu jauno profesionāļu meistarības konkursos SkillsLatvia.

SkillsLatvia konkursus un Latvijas komandas dalību konkursā EuroSkills 2020 finansē Eiropas Sociāla fonda projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, starptautisko konkurētspēju un kvalitāti. Projektu līdz 2023. gadam īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI