DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Levits piedalās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3. kājnieku bataljona karoga svinīgajā iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijā Ādažu bāzē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien piedalījās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3. kājnieku bataljona karoga svinīgajā iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijā Ādažu bāzē. Uzrunājot karavīrus, Valsts prezidents teica: “Šodien ir nozīmīga diena ne tikai Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3. kājnieku bataljonam, bet gan visai brigādei. Mehanizētā kājnieku brigāde ir Nacionālo bruņoto spēku spēcīgākā un vislabāk aprīkotā vienība, uz kuru mēs paļaujamies savas valsts aizsardzībai. Šodien brigāde tiek pilnveidota ar sev nepieciešamo 3. kājnieku bataljonu. 3. kājnieku bataljons nav daļa no zemessardzes, bet tai pašā laikā tas tiek komplektēts no zemessargiem, kas padara šo bataljonu par unikālu vienību. Tie zemessargi, kuri vēlas būt daļa no visprofesionālākās vienības Nacionālos bruņotos spēkos, var iestāties šajā bataljonā.”

Ministra kungs!

Komandiera kungs!

Karavīri!

Šodien ir nozīmīga diena ne tikai Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3. kājnieku bataljonam, bet gan visai brigādei.

Mehanizētā kājnieku brigāde ir Nacionālo bruņoto spēku spēcīgākā un vislabāk aprīkotā vienība, uz kuru mēs paļaujamies savas valsts aizsardzībai. Šodien brigāde tiek pilnveidota ar sev nepieciešamo 3. kājnieku bataljonu.

3. kājnieku bataljona karavīri!

Jūsu emblēmas pamatā ir trīs zobeni, kuru nozīme ir simboliska. Trīs zobeni norāda uz bataljona kārtas numuru, kā arī to, ka bataljons ir komplektēts no trīs veida elementiem – profesionāla dienesta karavīriem, zemessargiem un rezerves karavīriem.

3. kājnieku bataljons nav daļa no zemessardzes, bet tai pašā laikā tas tiek komplektēts no zemessargiem, kas padara šo bataljonu par unikālu vienību. Tie zemessargi, kuri vēlas būt daļa no visprofesionālākās vienības Nacionālos bruņotos spēkos, var iestāties šajā bataljonā.

Tas uzliek lielākas prasības zemessargu sagatavošanā, jo viņiem ir jāspēj izpildīt uzdevumus līdzīgā kvalitātē kā Mehanizētās kājnieku brigādes profesionālā dienesta karavīriem. Jūsu bataljons ir kā tilts, kas savieno zemessardzi ar regulāro spēku veidu, kurā dien profesionālā dienesta karavīri.

Vienība ir nokomplektēta tikai tad, kad tai ir savs karogs. Karogam vienmēr ir bijusi būtiska loma latviešu karavīriem. Pēc brīža arī jūs saņemsiet savas vienības karogu. Karogs ir tas, kas pulcē vienību ap sevi. Karogs ir katras vienības lepnums, kas jānosargā par katru cenu. Lai šis karogs ir 3. kājnieku bataljona simbols! Lai tas apliecina jūsu kaujas gatavību un jūsu Latvijas karavīru patriotismu!

Dievs, svētī Latviju!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI