DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Zināšanu jūdze Pārdaugavā – kāda ir universitātes loma nākotnes pilsētvidē?

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas pēcpusdienu diskusijas, 17. septembrī pilsētplānotāji dalīsies savās domās, kāda ir vieda pilsēta un universitātes loma nākotnes pilsētvidē. Diskusijā varēs piedalīties klātienē, kā arī vērot interaktīvā tiešraidē. 

Rīgas kreisajā krastā pašlaik tiek veidoti lielākie universitāšu centri Latvijā. Nacionālā līmenī tas ir nebijis notikums un ievērojams sasniegums, uzsver diskusijas dalībnieks pilsētplānotājs un Vefresh inovāciju apkaimes vadītājs Viesturs Celmiņš. Viņaprāt reģionālā līmenī šādi projekti vairs nav nedz retums, nedz būtiska konkurētspējas priekšrocība.  

“Attīstības potenciāls slēpjas tajā, ka centri atrodas ģeogrāfiski tuvu un var veidot vienotu zināšanu telpu. Šajā lekcijā runāsim par priekšnoteikumiem, šķēršļiem un soļiem, lai Pārdaugavā varētu izveidot zināšanu jūdzi,” skaidro V. Celmiņš. 

Otrs diskusijas dalībnieks būs pilsētplānotājs, SIA Grupa93 vadītājs Neils Balgalis.  

Savā prezentācijā N. Balgalis mēģinās rast atbildes uz vairākiem jautājumiem: kāpēc gājēju tilts pār Kīleveina grāvi nepieciešams jau rīt (un kurš par to maksās)? kāpēc Pārdaugavai ir nozīmīgs koncepts “20 minūtēs no auditorijas, biroja vai dzīvokļa līdz lidostai”? kāpēc stratēģiskā plānošana pilsētā jāaizvieto ar stratēģisko domāšanu un darīšanu? 

Prezentācijas laikā viņš arī demonstrēs pilsētplānošanas hakatona MadCity Riga 2019 veidotos ieteikumus Pārdaugavai, kā arī definēs piecus nepieciešamos soļus LU un Pārdaugavas jaunrades procesam. 

Diskusija notiks ceturtdien, 17. septembrī, plkst. 16.00 LU Zinātņu mājas Alfas auditorijā. Diskusiju arī varēs vērot tiešsaistē, pirms tam piereģistrējoties. 

Līdz LU jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas galvenajam pasākumam 25. septembrī LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā,  LU rīko iesildošās diskusijas. Pirmajā diskusijā  prezentāciju meistars Kristaps Pētersons dalījās ar dažādiem padomiem, kā labāk veidot prezentācijas un kam pievērst uzmanību, uzstājoties auditorijas priekšā. Noslēdzošā ievaddiskusija notiks dienu pirms Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas galvenajiem pasākumiem, kurā tehnoloģijas apvienosies ar mākslu. 

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas, kas notiks 25. septembrī LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, galvenais vadmotīvs ir “Viedā Universitāte”. Pasākums dod iespēju studentiem, pētniekiem un absolventiem demonstrēt gada laikā paveikto, kā arī radīt jaunas, inovatīvas idejas. Pasākums tiks aizvadīts otro gadu pēc kārtas, taču tā būs pirmā reize, kad tā laikā LU atzīmēs savu dzimšanas dienu – Latvijas Universitātei 101! Tāpat nemainīgi arī šajā gadā Latvijas Universitātes Absolventu klubs īpaši aicina ikvienu Universitātes absolventu apmeklēt pasākumu un kopā atzīmēt “LU Absolventu dienu”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI