DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās ugunsgrēkos divi cilvēki gāja bojā, viens – cieta

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 11.septembra plkst. 06.30 līdz 14.septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 138 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 68 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 10.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dundagas novadā, kur no divstāvu nama cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka daļēji apdzīvotā divstāvu mūra ēkā dega starpstāvu pārsegums 5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika iznests cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 12.11 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 16.38 tika saņemts izsaukums uz Grobiņas novadu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves priekšmeti 20m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas iznesa cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 17.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 11.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Mālpili, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija dedzis bez uzraudzības uz ieslēgtas pīts atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika iznests cilvēks, kurs bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Mājokļos, kur notika ugunsnelaimes dūmu detektori nebija uzstādīti. Iespējams, šīs traģēdijas varēja novērst, ja vien dūmu detektori būtu bijuši uzstādīti! Dūmu detektors, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdina par izcēlušos nelaimi, pievērš cilvēku uzmanību, un dod iespēju izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu un līdzcilvēku dzīvībām un uzstādīt mājoklī dūmu detektoru!

Brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Alūksnes, Jelgavas un Līvānu novadā, kur cilvēki bija apmaldījušies mežā. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību dodoties uz mežu! Ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē un, lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Piektdien Salaspils novadā ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI