DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Kravas vilcienos atklāj 515 000 kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzi, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 515 000 cigarešu (25 750 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vagonos ar akmeņogļu kravām.  

Šī gada 11. septembra naktī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens, kas veda akmeņogles. Veicot skenējuma attēlu analīzi, muitas amatpersonām radās aizdomas par nelegālu preču pārvietošanu. Muitas fiziskās kontroles laikā muitnieki konstatēja, ka vienā no vagoniem virs akmeņoglēm sakrautas melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Tajās atradās cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Kopā tika izņemtas 270 000 gab. jeb 13 500 paciņas cigarešu.

Šī gada 9. septembrī Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika atklātas kontrabandas cigaretes, kas arī bija noslēptas akmeņogļu kravā. Akmeņoglēs bija ieraktas kastes, kurās atradās kopumā 245 000 gab. cigarešu "Premjer" (12 250 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir vairāk nekā 82 tūkstoši eiro.

Pieņemts lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu par administratīvo pārkāpumu, kas paredzēts Muitas likuma 29. panta trīspadsmitajā daļā. Lietu materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI