DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Rīgā izglābts cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.septembra plkst. 06.30 līdz 11.septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 54 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 36 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 18.34 steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur no daudzdzīvokļu mājas cēlās melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 8m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kur bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.10 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, veļas žāvētājs un apģērbs, elektrolīnijas balsts stabs, divos gadījumos vieglās automašīnas, piededzis ēdiens, pastkastīte kāpņu telpā.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Babītes novadā, kur cilvēks bija iestidzis dubļos, bet Brocēnu novadā VUGD palīdzēja izkļūt no meža diviem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies. Savukārt 21 gadījumā, galvenokārt, Rīgā bija nepieciešams novākt nolūzušus kokus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI