DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu par seksuālu vardarbību pret mazgadīgo

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada februārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju par to, ka kāds vīrietis, iespējams, ir veicis seksuāla rakstura darbības ar kādu zēnu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveidu noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu šajā kriminālprocesā un nodevušas to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada februāra beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvadē tika uzsākts kriminālprocess, kas  pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika kvalificēts pēc Krimināllikuma 160.panta 4.daļas, proti par seksuāla rakstura darbībām nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar personas, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, ķermeni izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli, un pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, un izmantojot autoritāti.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveidu noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas izmeklēšanā noskaidroja, ka kāds vīrietis, kurzemnieks, vairāku mēnešu laikā veica seksuāla rakstura darbības pret mazgadīgu zēnu. Izmeklēšanā izdevās iegūti pierādījumus par vairākām noziedzīgu nodarījumu epizodēm.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem. Uz izmeklēšanas laiku vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar  brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija norāda, ka galvenokārt bērni nerunā par lietām, kuras ar viņiem ir notikušas, taču ja bērns tomēr uzticas un pastāsta kaut vienam tuviniekam vai pazīstamajam, aicinājums šim cilvēkam reaģēt un vērsties pie speciālistiem, kuri tālāk strādās ar bērnu un pārbaudīs, ko bērns ir pārdzīvojis un kam izgājis cauri. Par šādiem gadījumiem ir svarīgi informēt speciālistus un bērnam ir būtiski saņemt psiholoģisko palīdzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI