DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība
1
1

Notiks NBS Štāba bataljona militārās mācības “Zibens 2020”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 14.septembra līdz 27.septembrim Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Štāba bataljons militāro mācību cikla “Namejs 2020” ietvaros Rīgā un Rīgas apkaimē organizēs lauka taktiskās mācības “Zibens 2020”.

“Zibens 2020” ietvaros NBS Štāba bataljons pilnveidos trauksmes reaģēšanas pasākumus, komandvadības spējas un atbalsta nodrošināšanu bruņotajiem spēkiem sakaru un informācijas sistēmu jomā, kā arī lauka kaujas iemaņas.

Militārajās mācībās “Zibens 2020”piedalīsies aptuveni 170 karavīri.

Vēršam uzmanību, ka Rīgā un Rīgas  apkārtnē būs novērojama karavīru un  militārās tehnikas pārvietošanās, kas var radīt īslaicīgus satiksmes apgrūtinājumus.

Mācību laikā ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Jau ziņots, ka no 15. augusta līdz 4. oktobrim, visā Latvijā norisināsies NBS militāro mācību cikls “Namejs 2020”, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi, tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI