DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība
1
1

Notiks Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona mācības “Zibens 2020”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 14.septembra līdz 27.septembrim NBS Štāba bataljons, Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2020” ietvaros, Rīgā un Rīgas apkaimē organizēs lauka taktiskās mācības “Zibens 2020.”

“Zibens 2020” ietvaros Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljons pilnveidos trauksmes reaģēšanas pasākumus, komandvadības spējas un atbalsta nodrošināšanu bruņotajiem spēkiem sakaru un informācijas sistēmu jomā, kā arī lauka kaujas iemaņas.

Militārajās mācībās “Zibens 2020”piedalīsies aptuveni 170 karavīri.

Jau ziņots, ka no 15. augusta līdz 4. oktobrim, visā Latvijā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2020”, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi, tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Militāro mācību ciklā “Namejs 2020”  vienotā scenārijā apvienotas Nacionālo bruņoto spēku vienību rudens lauka taktiskās mācības, tostarp Mācību vadības pavēlniecības mācības “Wise Adder”, Nodrošinājuma pavēlniecības mācības “LOGEX/RSOMEX”, Jūras spēku mācības “Flotex”, Zemessardzes brigāžu mācības “Zobens”, Štāba bataljona mācības “Zibens”, Gaisa spēku mācības “Gaisa dūre”, Militārās policijas mācības “Kodols” un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes militārās mācības “Sudraba bulta”.

Militāro mācību cikla “Namejs 2020” uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot Bruņoto spēku komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām,  Iekšlietu ministrijas struktūrām un pašvaldībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, kā arī pārbaudīt un pilnveidot gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras.

Militāro mācību cikls “Namejs 2020” norisināsies divās fāzēs – augustā un septembra pirmajā pusē trenēs darbību hibrīdapdraudējuma apstākļos, savukārt septembra otrajā pusē un oktobra sākumā tiks izspēlēts konvencionālā apdraudējuma scenārijs.

Militāro mācību ciklā “Namejs 2020” piedalīsies Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

Kopā militāro mācību ciklā “Namejs 2020” piedalīsies aptuveni 7000 dalībnieku.

Iedzīvotāju ievērībai!

Rīgā un Rīgas  apkārtnē būs novērojama karavīru un  militārās tehnikas pārvietošanās, kas var radīt īslaicīgus satiksmes apgrūtinājumus.

Militāro mācību uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem, valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām personām piederošiem zemes īpašumiem.

Mācību laikā ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Iespēju robežās operatīvā informācija par militāro mācību aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī regulāro spēku un Zemessardzes vienību sociālo tīklu profilos.

Informatīvais tālrunis iedzīvotājiem: + 371 28637064.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI