DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Deputāti: darbam ar jauniešiem, kuri cieš no atkarībām, nepieciešamas skaidras vadlīnijas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Programmas, kurās notiek darbs ar bērniem un jauniešiem, kuri cieš no atkarībām un uzvedības traucējumiem, nerisina problēmu kompleksi, tāpēc iesaistītajām ministrijām jāizvērtē šo programmu efektivitāte. Tāpat nepieciešams izstrādāt skaidras vadlīnijas, pēc kuram rīkoties institūcijām, kuras iesaistītas darbā ar jauniešiem, otrdien, 8.septembrī, kopsēdē pauda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

“Klausoties Labklājības ministrijas pārstāvju teiktajā, šķiet, ka Latvijā viss ir kārtībā ar palīdzības sniegšanu jauniešiem, kuriem ir atkarības un citas problēmas. Tomēr profesionāļu teiktais liecina, ka mums nav konkrētas ceļa kartes, kā rīkoties, ja ģimenē kādam ir šāda problēma. Katrā pašvaldībā ir savs ceļš,” atzīmēja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

“Pašvaldību sociālajiem darbiniekiem nepieciešams vienots rīcības algoritms, kā rīkoties ar bērniem, kuriem atklājusies atkarība vai uzvedības traucējumi. Mums skaidri jānosaka, kādi profesionāļi katrā vietā ir nepieciešami. Jāizstrādā plānojums, lai katrā no jaunizveidotajām pašvaldībām sākumā būtu vismaz daļa no nepieciešamās ambulatorās komandas, kas nepieciešama šādos gadījumos,” uzsvēra Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride.

Uz sēdi uzaicinātie eksperti norādīja, ka jauniešu atkarības un uzvedības traucējumi ir problēma, kas prasa kompleksu risinājumu. Tomēr pašlaik valstī trūkst atkarības speciālistu un ārstu, to konsultācijas nav pieejamas nepieciešamajā apmērā.

Esošo programmu izvērtējumu, kā arī konkrētu vadlīniju izstrādi deputāti aicinās veikt līdz decembrim. Tāpat sēdē deputāti rosināja nodrošināt pieejamajām rehabilitācijas iespējām vienotu uzraudzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI