DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Sēklas ieguldījumiem akcelerācijas fondā pieejami papildu 1,62 milj. eiro

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets 2020. gada 8. septembra sēdē lēma pārdalīt sēklas kapitāla, sākuma kapitāla un izaugsmes kapitāla programmas finansējumu 1 620 000 eiro apmērā novirzot to uz akcelerācijas fondu sēklas naudas ieguldījumiem saimnieciskās darbības veicējos. Līdz ar šī finansējuma pārdali tiek dota iespēja saimnieciskās darbības veicējiem, kuri saņēmuši pirmssēklas naudas ieguldījumu, pretendēt uz sēklasnaudas ieguldījumu.

Šis finansējums ir būtisks jaunajiem saimnieciskās darbības veicējiem, jo tehnoloģiju attīstības projektu īstenošana ir kapitālietilpīgs un laikietilpīgs process.

 

Vienlaikus grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 12.aprīļa noteikumos Nr. 226 “Noteikumi par akcelerācijas fondiem saimnieciskās darbības veicēju izveides, attīstības un konkurētspējas veicināšanai” paredz atvieglotus nosacījumus attiecībā uz uzņēmumiem, kas Covid-19 uzliesmojuma dēļ kļuvuši par grūtībās nonākušiem uzņēmumiem.

Papildus grozījumi nosaka, ka saimnieciskās darbības veicējs var saņemt pirmssēklas naudas ieguldījumu, ja akcelerācijas programmas laikā tā saimnieciskās darbības vieta ir Latvijā. Vienlaikus precizēts nosacījums, ka sēklasnaudas ieguldījumu saimnieciskais darbības veicējs var saņemt, ja tā saimnieciskās darbības vieta ieguldījumu veikšanas laikā ir Eiropas Savienība un vismaz 50 % no kopējā fonda sēklasnaudas ieguldījuma apjoma tiek ieguldīts saimnieciskās darbības veicējos, ja tā saimnieciskās darbības vieta ieguldījumu veikšanas laikā ir Latvija.

Tāpat grozījumi paredz, ka fonda līmenī privātie fonda dalībnieki piedalās ar savu līdzfinansējumu vismaz 10% apmērā.

Savukārt grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 2. augusta noteikumos Nr. 518 “Noteikumi par sēklas kapitāla, sākuma kapitāla un izaugsmes kapitāla fondiem saimnieciskās darbības veicēju izveides, attīstības un konkurētspējas veicināšanai” paredz, ka turpmāk programmā varēs atbalstīt nekustamā īpašuma attīstīšanas projektus modernu, drošu, energoefektīvu un atbilstošu telpu izveidei gan ražošanas uzņēmumiem, gan pakalpojumu sniedzējiem, kas ir ļoti būtisks faktors šo nozaru uzņēmumu attīstībai.

Detalizētāk ar grozījumiem Ministru kabineta 2016. gada 12.aprīļa noteikumos Nr. 226 “Noteikumi par akcelerācijas fondiem saimnieciskās darbības veicēju izveides, attīstības un konkurētspējas veicināšanai” un grozījumiem Ministru kabineta 2016. gada 2. augusta noteikumos Nr. 518 “Noteikumi par sēklas kapitāla, sākuma kapitāla un izaugsmes kapitāla fondiem saimnieciskās darbības veicēju izveides, attīstības un konkurētspējas veicināšanai” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI