DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Izstrādāts regulējums higiēnas prasībām atskurbtuvēs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 8.septembrī Ministru kabinetā pieņemti jauni noteikumi*, kas nosaka vienotu normatīvo regulējumu higiēnas prasībām atskurbināšanas pakalpojuma (turpmāk - atskurbtuve) sniegšanai un telpām, kurā šis pakalpojums tiek sniegts.

Ar mērķi novērst infekcijas slimību izplatīšanās riskus un uzturētu epidemioloģisko drošību pakalpojuma sniegšanas laikā, izstrādātas vienotas higiēnas prasības atskurbtuvju telpu iekārtojumam un aprīkojumam, atskurbtuves ūdensapgādei un kanalizācijai, kā arī telpu apkurei un ventilācijai. Līdz šim atskurbtuvēm šādu vienotu prasību nebiju, līdz ar to situācija šādās iestādēs katrā pašvaldībā bija atšķirīga.

Būtiski, ka noteikumu projekts neparedz noteikt obligātu pienākumu pašvaldībām nodrošināt atskurbināšanas pakalpojumus, atskurbināšanas pakalpojumu sniegšana pašvaldībās ir brīvprātīga iniciatīva.

Plānots, ka noteikumu projekts stāsies spēkā 2021.gada 1.janvārī, lai šāda pakalpojuma sniedzējiem būtu iespējams sagatavoties un nodrošināt visas noteikumos noteiktās prasības.

*Ministru kabineta noteikumu projekts "Higiēnas prasības personu atskurbināšanas pakalpojuma nodrošināšanai"

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI