DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar dzēsti 12 ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.septembra plkst. 06.30 līdz 8.septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, griesti, piededzis ēdiens, griestu lampa, papīri kāpņu telpā, izolācija elektrosadales skapī, vieglā automašīna.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji, kā arī griestu pārsegums. VUGD aicina neatlikt rūpes par savu drošību un pienācīgi sagatavoties apkures sezonai – iztīrīt skursteni, kā arī paaicināt speciālistu pārbaudīt apkures ierīču un iekārtu tehnisko stāvokli!

Vakar plkst. 20.02 ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Rucavas novada Dunikas pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Sazinoties ar apmaldījušos cilvēku pa mobilo tālruni un izmantojot autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens un sadarbībā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem un Valsts policiju cilvēks tika atrasts un izvests no meža. Plkst. 22.54 glābšanas darbi noslēdzās.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem Jūs atrast!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI