DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Svinīgi atvērs Saeimai veltītu Satversmes komentāru izdevumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas namā otrdien, 8.septembrī, daļēji attālinātā pasākumā svinīgi atvērs izdevumu “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. II nodaļa “Saeima””. Pasākuma norisei ikviens ir aicināts sekot līdzi tiešraidē parlamenta mājaslapā.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Klātesošos uzrunās Valsts prezidents Egils Levits un Satversmes komentāru zinātniskā projekta vadītājs Ringolds Balodis.

Satversmes komentāri ir zinātnisks skaidrojums par Satversmi, tās nodaļām un pantiem. Komentāri dod iespēju iepazīties ar atlasītiem faktiem, kas iegūti, pētot pirmavotus, tostarp Satversmes sapulces un Saeimas stenogrammas, valdības un parlamenta komisiju protokolus un likumprojektu anotācijas. Kopā izdoti seši sējumi.

Izdevuma “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. II nodaļa “Saeima”” autoru kolektīvu veido 34 zinātnieki, lietpratēji, mācībspēki un juristi. Šī ir Satversmes komentāru noslēdzošā daļa no Satversmes zinātnisko komentāru projekta, un tā ir astotā – pēdējā – komentētā Satversmes nodaļa. Pērn Saeimas namā atvēra izdevumu “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. V nodaļa. Likumdošana”. Satversmes komentāri izdoti Latvijas Republikas oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” Grāmatu apgādā.

Uz pasākumu aicināti līdzšinējie parlamenta priekšsēdētāji, Saeimas Prezidija locekļi, izdevuma zinātniskā redkolēģija un autori.

Izdevuma atvēršana notiks otrdien, 8.septembrī, pulksten 13.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 11.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI