DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā izglābti divi cilvēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 5.septembra plkst. 06.30 līdz 7.septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 79 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 19.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur no daudzstāvu nama loga cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu mājas augšējā stāva dzīvokļa virtuvē, dega sadzīves tehnika un  mēbeles 5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābti divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 20.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Dzīvokļi, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts. VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Sestdien plkst. 19.20 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur dega vienstāva neapsaimniekotas ēkas jumts 5m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 22.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 17.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Atlantijas ielu Rīgā, kur ražošanas teritorijā no saldēšanas iekārtas rezervuāra notikusi gāzveida amonjaka noplūde. No objekta tika evakuēti četri cilvēki, bet no blakus esošās kopmītnes ēkas evakuēja piecus cilvēkus. Pēc plkst. 18.00 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās noplūdi novērst. Aptuvenais noplūdes apjoms bija 50 litri. Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienests, Valsts policija, Ostas policija un NMPD. Plkst. 18.58 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Jēkabpils un Olaines novadā, kur cilvēki bija apmaldījušies mežā. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību dodoties uz mežu! Ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē un, lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Sestdien Gulbenes novadā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI