DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšējās drošības birojs aizturējis augsta ranga Valsts robežsardzes amatpersonu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs kopš 2018. gada sākuma  intensīvi strādā pie vērienīgas pirmstiesas izmeklēšanas liela apmēra komplicētos kriminālprocesos, kas ir saistīti ar valsts austrumu robežas izbūvi un inženiertehnisko aprīkošanu. 

Ar valsts austrumu robežas izbūvi saistītā kriminālprocesa ietvaros 4. septembrī Iekšējās drošības birojs ir aizturējis augsta ranga Valsts robežsardzes amatpersonu, kura tiek turēta aizdomās par valsts amatpersonas bezdarbību, atbilstoši nereaģējot uz pretlikumīgu rīcību Latvijas austrumu robežas izbūves procesā. Šīs Valsts robežsardzes augsta ranga amatpersonas bezdarbības rezultātā valstij iespējami ir nodarīti zaudējumi īpaši lielā – vairāku miljonu eiro – apmērā.

Iekšējās drošības biroja aizturētā Valsts robežsardzes amatpersona tiek turēta aizdomās par noziedzīgiem nodarījumiem pēc Krimināllikuma 319. panta trešās daļas, un šai amatpersonai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi,  tai skaitā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums jeb aizliegums ieņemt noteiktu amatu.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Šā gada nogalē apritēs pieci gadi kopš Iekšējās drošības biroja dibināšanas, un šo gadu laikā Iekšējās drošības biroja izmeklētie kriminālprocesi kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki, būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks. Iekšējās drošības biroju kopš tā dibināšanas vada Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI