DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par naudas piesavināšanos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada jūlijā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka kāda sieviete, Talsu novada pansionāta bijusī darbiniece piesavinājusies pansionāta iemītniekam paredzēto naudu un to neatdod. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, saņemot informāciju par iespējamo piesavināšanos, uzsāka kriminālprocesu un izmeklēšanā noskaidroja, ka kāds vīrietis, kurš mitinās pansionātā bija sarunājis, ka viņa dēls pārskaitīs uz pansionāta darbinieces konta naudu. Pēc norunas sievietei nauda būtu jāizņem no bankomāta un jāiedod skaidrā naudā senioram.

Pēc naudas pārskaitīšanas, sieviete diemžēl rīkojās savādāk – viņa naudu tā arī pansionāta iemītniekam neatdeva, proti, piesavinājās sev, bet pēc neilga laika no darba pansionātā aizgāja. Pati sieviete nekad nav nonākusi policijas redzeslokā un uz izmeklēšanas laiku viņai tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par piesavināšanos nelielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI