DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID novērš valstij zaudējumus 60 000 eiro apmērā, atklājot vairāk nekā 14 tūkstošus litru nelegāla alkohola

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde, atklājot vairāk nekā 14 tūkstošus litru nelegālā alkohola, šī gada augustā novērsusi valstij zaudējumus 60 tūkstošu eiro apmērā. Kriminālprocess uzsākts par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Par aizdomās turētām atzītas trīs personas.

Kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki Rīgā veica septiņas kratīšanas aizdomās turēto personu dzīvesvietās, automobiļos, un kādā teritorijā esošā garāžā un noliktavā.

Kratīšanu laikā izņemti 14 519 litri alkohola bez akcīzes markām – degvīns “Mara” un “Carat Vodka Limited Edition”, rums “Caribba Blanco” un vīns “Arko”, kā arī skaidra nauda 5945 eiro apmērā, akcīzes markas, 2800 gab. cigaretes “NZ” ar Baltkrievijas akcīzes markām, grāmatvedības dokumenti, spiedogi, datori, mobilie telefoni, SIM kartes un citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Gadījumā, ja izņemtie alkoholiskie dzērieni būtu nonākuši brīvā apritē tirgū, valsts budžetā netiktu nomaksāts akcīzes nodoklis 60 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess uzsākts 2019.gada decembrī pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Trīs personas atzītas par aizdomās turētām, un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19. pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI