DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstnieks OECD Indulis Ābelis iesniedz akreditācijas vēstuli OECD ģenerālsekretāram

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 1. septembrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) Indulis Ābelis iesniedza akreditācijas vēstuli OECD ģenerālsekretāram Anhelam Gurijam (Angel Gurría).

Svinīgās ceremonijas laikā vēstnieks pauda gatavību turpināt Latvijas sekmīgo sadarbību ar organizāciju. I. Ābelis apstiprināja, ka OECD sniegtās rekomendācijas joprojām ir būtisks atbalsts digitālas, iekļaujošas un videi draudzīgas politikas plānošanā un reformu īstenošanā.

Sarunā amatpersonas apsprieda OECD aktualitātes: 28. un 29. oktobrī gaidāmo ministru sanāksmi, budžetu 2021.-2022. gadam, organizācijas iespējamo paplašināšanos un citus izaicinājumus.

A. Gurija pateicās par Latvijas aktīvo darbu OECD. Ģenerālsekretārs atzinīgi novērtēja kopīgi īstenotos divpusējos projektus un turpmāk plānoto sadarbību ar Latviju, t.sk. produktivitātes un konkurētspējas celšanā, digitalizācijas radīto iespēju izmantošanā, darba tirgum nepieciešamo prasmju attīstīšanā, izglītības kvalitātes un pieejamības nodrošināšanā, nevienlīdzības mazināšanā, kā arī efektīvā nodokļu iekasēšanā, korupcijas apkarošanā starptautiskajos darījumos un korporatīvās pārvaldības uzlabošanā. 

Informācijai

2016. gada 1. jūlijā Latvija kļuva par OECD 35. dalībvalsti. Organizācijas mērķis ir sekmēt labklājību, balstoties uz iekļaujošu un ilgtspējīgu ekonomisko progresu un globālo tirdzniecību. Lai to sasniegtu, OECD uzdevums ir rast risinājumus globāla rakstura problēmām, pētījumu un pieredzes apmaiņas ceļā nosakot labākās pārvaldības prakses un savstarpēji koordinējot rīcībpolitiku. Šobrīd OECD ir 37 dalībvalstis.

Ar aktuālāko OECD analīzi un rekomendācijām valstu valdībām Covid-19 krīzē var iepazīties: https://www.oecd.org/coronavirus/en/.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI