DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
2
2

Sarunu festivālā LAMPA pārrunās videi draudzīgu transportu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā panākt, ka videi draudzīgu transportu padarīt par katra Latvijas iedzīvotāja ikdienu iespējami ātrāk?  Par to šodien, 2. septembrī, Sarunu festivālā LAMPA diskutēs nozares pārstāvji un eksperti.

“Katrs no mums var daudz paveikt, lai padarītu Latviju zaļāku. Izvēloties sabiedrisko transportu vai darbu attālināti no mājām, mēs ievērojami samazinām izmešu daudzumu un uzlabojam gaisa kvalitāti.  Tāpat aicinu ikvienu uzrunāt savu pašvaldību, lai pārliecinātos, vai  jūsu pašvaldības attīstības plānos ir iekļauti veloceliņi gar automaģistrālēm vai dzelzceļu. Pārrunāsim kā pašvaldībām labāk sadarboties ar valsti. Aicinu jūs iesaistīties, būt ikdienā aktīviem, domāt labākos risinājumus, dalīties ar tiem un palīdzēt gan mums, gan pašvaldībām padarīt videi draudzīgu transportu pieejamāku Latvijā iespējami ātrāk,” par gaidāmo pasākumu saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

2. septembrī no plkst. 15.30 līdz 16.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē zaļās pārvietošanās eksperti diskutēs par veicamajiem darbiem dažādu mobilitātes punktu attīstībā, īpaši dzelzceļa stacijās, kuras tiek uzlabotas, izlietojot ES fondu līdzekļus.

Diskusijā piedalīsies satiksmes ministrs Tālis Linkaits, SIA “Autotransporta direkcija” valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš, pilsētplānošanas eksperts un biedrības “Vefresh” valdes priekšsēdētājs Viesturs Celmiņš. Diskusiju vadīs pilsētplānošanas eksperts Neils Balgalis. Diskusijas viesis – mūziķis Edgars Bāliņš.

Pasākuma tiešraidi būs iespējams vērot Sarunu festivāla LAMPA mājaslapā (https://bit.ly/2EUJ8J0), Satiksmes ministrijas mājaslapā un Facebook lapā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI