DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

AS "Latvijas valsts meži" aicina iepazīt digitālās kartes sarunu festivālā "Lampa"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 2. septembrī plkst. 11 festivāla “Lampa” ietvaros AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina uz stāstu sēriju “Digitālo karšu stāsti”, atklājot digitālo karšu priekšrocības un iespējas mūsdienu pasaulē. Tās atvieglo dažādu lēmumu pieņemšanu ikdienā, palīdz organizēt darbu telpā un laikā – par gūto pieredzi un sniegtajām priekšrocībām sarunu festivālā dalīsies eksperti, kuri digitālos risinājumus izmanto gan profesionāli, uzlabojot savu darba rezultātu, gan brīvbrīdī, plānojot atpūtu dabā.

 PIEVIENOJIES TIEŠSAISTĒ 

“Digitālās kartes ikdienas kļūst arvien populārākas, sniedzot atbalstu ikdienas darbā jebkurā dzīves un darbības jomā. LVM GEO publisko karšu lietotņu lietotāju skaits, kas pēdējā gada laikā pieaudzis līdz vairāk nekā 100 000 lietotāju, apliecina, ka digitālo karšu sniegtās priekšrocības novērtē gan dabā gājēji, plānojot savu atpūtu, gan uzņēmumi un organizācijas, pilnveidojot savu ikdienas darbu,” teic LVM ģeotelpisko risinājumu projektu vadītāja Katrīna Amerika.

Digitālās kartes ir neatņems palīgs, piemēram, ceļotāju rokās vai nenovērtējams atbalsts dažādu nozaru profesionāļu ikdienas darbā. “Digitālo karšu stāsti” sniegs iespēju iepazīt piecus stāstus: Arvīds Baranovs, fotogrāfs un dabā gājējs, aicinās doties dabā un plānot brīvdienu maršrutus, izmantojot digitālās kartes. Neizpaliks arī tikpat noderīgi knifi atpūtai brīvā dabā. Mārtiņš Seržants, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku infekcijas slimību uzraudzības daļas vadītāja vietnieks, interesentus iepazīstinās ar aktuālo situāciju cūku mēra izplatībā Latvijā, kā arī piedāvās aplūkot slimību gadījumus “uz kartes”, nevis tabulā. Ar uzskatāmām digitālo karšu priekšrocībām iepazīstinās arī LVM vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis, kurš novērtē karšu funkcionalitāti vides apsekošanas darbā un putnu monitoringa laikā, savukārt “LVM Zemes dzīles” direktore Kristīne Ansone aicinās novērtēt karšu pielietojamību plānošanas darbā, un iepazīt kritērijus, kas tiek ievēroti, plānojot zemes dzīļu resursu ieguves vietas. Digitālo karšu pamatā ir matemātika – par to zinās stāstīt Mārtiņš Vimba, SIA “Mappost” valdes loceklis.

Sarunu festivālu “Lampa” šogad varēs piedzīvot, kā ierasts, bez maksas no 2. līdz 5. septembrim digitāli un klātienē vairāk nekā 150 pasākumos. Visus festivāla pasākumus būs iespējams noskatīties tiešraidē jebkurā sev ērtā vietā Latvijā un citviet pasaulē vai kopā skatīšanās vietās. Taču liela daļa pasākumu būs pieejama apmeklējumam! Tie pārsvarā notiks vairākās studijās Cēsīs, Rīgā un Rēzeknē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI