DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās dzēsti 24 ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 29. augusta plkst. 06.30 līdz 31. augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 73 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien naktī plkst. 03.49 VUGD saņēma izsaukumu uz Sējas novada Pabažiem, kur graudu pieņemšanas punkta bunkurā dega graudi 12m2 platībā. Plkst. 12.32 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, šķūnis, garāža un kokmateriāli, trīs gadījumos vieglās automašīnas, matracis, pirts griesti, apgaismojuma ierīce sabiedriskas ēkas noliktavā, kravas automašīna, apgaismojuma ierīce dzīvojamās mājas pagrabā, elektrolīnijas balsta stabs, starpstāvu pārsegums pirtī, piededzis ēdiens.

Vakar pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ūdenī bija apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Šoreiz glābšanas darbu nebija jāveic, jo cilvēki bija izpeldējuši krastā. Savukārt vakarpusē Rīgā tika saņemts izsaukums, ka Daugavā atrodas cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu nokļuva līdz cilvēkam un nogādāja viņu krastā, kur glābjamo nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību atpūtā pie un uz ūdens! Nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai citu peldlīdzekli, papildu drošībai ir jāvelk glābšanas veste.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI