DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ASV stratēģiskie bumbvedēji veic treniņlidojumus gaisa telpā virs visām Alianses dalībvalstīm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 28. augustā, seši ASV Gaisa spēku stratēģiskie bumbvedēji “B-52 Stratofortress” veic treniņlidojumus Eiropas un Ziemeļamerikas gaisa telpā virs visām 30 NATO dalībvalstīm.

Misijā “Allied Sky” ar gaisa kuģiem piedalās arī Beļģija, Bulgārija, Kanāda, Horvātija, Čehija, Dānija, Francija, Vācija, Ungārija, Itālija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Spānija, Turcija, Lielbritānija un ASV.

Treniņlidojumu mērķis ir demonstrēt NATO solidaritāti, stiprināt sabiedroto valstu kaujas gatavību, nodrošinot treniņu iespēju, kas vērsta uz sadarbības un savietojamības stiprināšanu starp treniņlidojumos iesaistīto ASV un sabiedroto valstu gaisa kuģu komandām.

“ASV saistības drošības jomā pret NATO ir stingras un nelokāmas,” norāda ASV bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā komandieris ģenerālis Tods Volters (Tod Wolters), vēršot uzmanību, ka “Šodienas misija ir vēl viens uzskatāms piemērs Alianses kaujas spēju gatavības uzturēšanā, stiprinot  savietojamību un sadarbību un demonstrējot saistību izpildi jebkurā pasaules vietā.”

“Turpinot stiprināt ilgstošo sadarbību, mēs iespējamajam pretiniekam sūtam skaidru un nepārprotamu vēstījumu par mūsu gatavību reaģēt uz jebkuru globālu izaicinājumu,” norāda ģenerālis T.Volters.

Šādi stratēģisko bumbvedēju rutīnas treniņlidojumi gaisa telpā virs sabiedroto valstīm tiek plānoti ilgtermiņā. Kopš 2018. gada gaisa telpā virs Eiropas notikuši vairāk nekā 200 šādi lidojumi, tādējādi stiprinot sabiedroto gaisa spēku savietojamību un spēju veikt kopīgus uzdevumus.

Misijas “Allied Sky” uzdevumu izpildi gaisa telpā virs Eiropas veic četri stratēģiskie bumbvedēji “B-52 Stratofortress”, kas izvietoti Karalisko gaisa spēku bāzē Fērfordā, Lielbritānijā. Treniņlidojumu laikā stratēģiskie bumbvedēji trenē sadarbību un savietojamību ar citu NATO dalībvalstu iznīcinātājiem un degvielas uzpildes lidmašīnām. Savukārt, divi ASV gaisa spēku kuģi no 5. bumbvedēju brigādes, kas atrodas Minotas Gaisa spēku bāzē Ziemeļdakotā, veic tālas darbības stratēģisko bumbvedēju treniņlidojumus gaisa telpā virs Kanādas un ASV.

Regulāras kopīgas mācības un treniņi ar sabiedrotajiem ir stūrakmens ASV spēku Eiropā ilgtermiņa ieguldījumam globālajā drošībā un stabilitātē. ASV spēki Eiropā norāda, ka neraugoties uz Covid-19 radītajiem izaicinājumiem, ASV bruņotie spēki ir pilnībā gatavi veikt jebkuru uzdevumu, vienlaikus stiprinot sadarbību ar sabiedrotajiem un partnervalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI