DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

RTU ar partneriem «Lampā» aicinās diskutēt par vides pārmaiņu ietekmi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ar partneriem sarunu festivālā «Lampa» no 2. līdz 4. septembrim organizēs diskusiju ciklu par vides ietekmi uz ekonomikas atveseļošanos, migrāciju un nākotnes pārtiku, kā arī pārbaudīs, vai politiķu solījumi klimata pārmaiņu novēršanai sakrīt ar viņu darbiem.

RTU šogad festivālā piedalīsies kopā ar Pasaules Dabas fondu, Šveices vēstniecību Latvijā, Nīderlandes vēstniecību Latvijā un vides aizsardzības un izglītības organizāciju «Zaļā brīvība», turpinot jau iepriekšējos gados festivālā sākto diskusiju par sabiedrības un katra indivīda atbildību klimata pārmaiņu mazināšanā. Diskusiju ciklā «Kāds sakars?» pie viena galda tiks sēdināti dažādu jomu eksperti, lai sarunas par vidi, kas Covid-19 krīzes laikā kļuvušas vēl aktuālākas, izietu ārpus «zaļā burbuļa». Diskusijām būs iespējams sekot līdzi delfi.lv, festivalslampa.lv, RTU Facebook lapā.

2. septembrī plkst. 15.00 «Delfi.lv» studijā notiks saruna «Vide un ekonomiskā atveseļošanās: Kāds sakars?» par riskiem sabiedrības un ekonomikas nākotnei, ja, pasaulei atjaunojoties pēc Covid-19 krīzes, netiks ņemts vērā dabas resursu stāvoklis. 3. septembrī plkst. 16.30 ekspertu uzmanības lokā būs klimata bēgļi. Šobrīd pasaulē migrācija primāri saistāma ar sociāliem aspektiem, tomēr prognozes vedina domā, ka klimata pārmaiņu dēļ cilvēki nākotnē bēgs arī no ekstrēmiem laika apstākļiem. Diskusijā «Vide un migrācija: Kāds sakars?» eksperti apmainīsies viedokļiem par to, kā tas varētu ietekmēt Latvijas iedzīvotājus.

4. septembrī interesentiem tiks piedāvāti četri pasākumi. Plkst.14.00 RTU Arhitektūras fakultātē, Ķīpsalas ielā 6, notiks «Politiķu zaļais grils. Vai solījumi sakrīt ar darbiem?» Uz karstām debatēm par partiju solījumiem un darbiem vides aizsardzības, klimata pārmaiņu un citu «zaļo» jautājumu jomā aicināti Saeimā ievēlēto partiju pārstāvji. Diskusijas pamatā būs Saeimas balsojumu un partiju programmu analīze, ieskats partiju darbā, atbalstot vai pretojoties «zaļo» jautājumu virzīšanai Latvijas un Eiropas Savienības līmenī.

Savukārt plkst. 15.00 RTU Dizaina fabrikas «EIT Climate-KIC HUB Latvia» sadarbībā ar Šveices vēstniecību aicinās valsts un pašvaldību institūciju darbiniekus, politiķus un sabiedriski aktīvus cilvēkus uz praktisku darbnīcu «Vide un ekonomika – jaunie domāšanas veidi pārmaiņu laikā». To vadīs profesors, Lozanas universitātes zinātņu prorektors Rafaēls Lalive (Rafael Lalive) un Džordžijas štata universitātes profesors Stefano Karatini (Stefano Carattini), aktualizējot pāreju no īstermiņa uz ilgtermiņa domāšanu un piedāvājot labākos risinājumus, lai samazinātu kompromisu starp vides kvalitāti un saimniecisko darbību. Pieteikties dalībai darbnīcā – ej.uz/darbnicaLampa

Pievakarē «Delfi.lv» studijā notiks divas diskusijas: plkst. 17.00 notiks saruna «Vide un pārtika: Kāds sakars?», bet plkst. 19.00 – «Vide un vīns: Kāds sakars?». Eksperti prognozēs nākotnes ēšanas paradumus un diētas, spriedīs par lauksaimniecības un pārtikas audzēšanas izmaiņām, kā arī diskutēs par vīna darīšanas lomu vides problēmās.

Detalizēta informācija par diskusijām un sesijām – facebook.com/rtudf/events

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI