DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

KNAB atgādina: preses izdevumi ar izvietotu politisko reklāmu piektdien un sestdien tirdzniecībā atrasties nedrīkst

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atgādina, ka ceturtdien, 27. augustā, ir pēdējā diena, kad publiskajā telpā drīkst būt izvietoti maksas priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli. Īpašu vērību KNAB aicina pievērst aģitācijai iknedēļas avīzēs un žurnālos – ja izdevumos publicēta politiskā reklāma, tie piektdien un sestdien jāizņem no tirdzniecības.

Saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 32. panta pirmo daļu vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms tās priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana preses izdevumos ir aizliegta. Tas nozīmē, ka piektdien, 28. augustā, un sestdien, 29. augustā, kas ir vēlēšanu diena, masu informācijas līdzekļos priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli nedrīkst būt izvietoti.

Īpaša vērība šim ierobežojumam jāpievērš preses izdevumiem ar retāku periodiskumu, piemēram, iknedēļas avīzēm un žurnāliem. Ja preses izdevumā ir iekļauti aģitācijas materiāli, tad neatkarīgi no dienas, kad konkrētais masu informācijas līdzeklis ir izdots, tas 28. augustā un 29. augustā jāizņem no tirdzniecības.

Ja iedzīvotāji dienās, kad ir spēkā aģitācijas ierobežojumi, konstatē neatļautu politisko reklāmu izvietošanu, KNAB aicina par šādiem gadījumiem ziņot. To iespējams darīt vairākos veidos, t.sk. bezmaksas lietotnē “Ziņo KNAB!”, pa KNAB diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80002070 vai rakstiski uz e-pasta adresi knab@knab.gov.lv.

KNAB atgādina, ka iestāde priekšvēlēšanu laikā aktīvi seko līdzi politiskās reklāmas izvietošanai publiskajā telpā un iespējamu Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumu gadījumā var uzsākt administratīvā pārkāpuma procesu, kā arī fiziskām un juridiskām personām piemērot naudas sodu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI