DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

VUGD piedalīsies AS “Ventbunkers” rīkotajās civilās aizsardzības mācībās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 27. augustā, plkst. 11.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies Ventspils brīvostas uzņēmuma AS „Ventbunkers” rīkotajās civilās aizsardzības mācībās Ventspilī.

Mācību scenārijs paredz, ka uzņēmuma AS „Ventbunkers” naftas produktu piestātnē ir izcēlies ugunsgrēks un ir notikusi naftas produktu noplūde ostas akvatorijā. Mācību mērķis ir pārbaudīt izveidoto kārtību un pasākumus katastrofas draudu gadījumā, kas noteikti AS “Ventbunkers” civilās aizsardzības plānā, pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām, kā arī pilnveidot VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas un mācībās iesaistīto objektu ugunsdzēsības dienestu personāla praktiskās iemaņas ugunsgrēku dzēšanā naftas produktu piestātnē, naftas produktu noplūžu ierobežošanā un piesārņojuma savākšanā ostas akvatorijā.

Plānotajās mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no AS “Ventbunkers”, VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un   Ventspils reģionālās vides pārvaldes, kā arī SIA “VK Terminal Services” un SIA ““Ventspils nafta” termināls” ugunsdzēsības un glābšanas dienesti, un Ventspils brīvostas naftas atkritumu savācēju grupa.

Mācību organizētāji aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbošanās uzņēmuma teritorijā. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu!

Šādas civilās aizsardzības mācības paaugstinātas bīstamības objektos notiek vienu reizi trīs gados.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI