DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 21. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 23 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā konstatēti seši Krievijas, viena Mongolijas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Lietuvas un vienam Armēnijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vienu Latvijas pilsoni

Sestdien, 22.augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 22 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā :

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens no Krievijas ieceļojošs Latvijas nepilsonis, kurš atrodas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 1 ārzemniekam

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts Krievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Lietuvas pilsoņiem. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Par pārkāpumiem transporta līdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes  amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības (vai liegušas šķērsot robežu) divas personas – vienu Krievijas un vienu Baltkrievijas pilsoni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI