DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents rīkos sarunu par Piebalgas kultūrvēsturisko un mūsdienīgo identitāti un attīstību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 25. augustā, Valsts prezidents Egils Levits, turpinot Latvijas kultūrvēsturisko zemju apmeklējumu un diskusiju ciklu par identitātes jautājumiem pirms likuma iniciatīvas iesniegšanas Saeimā, viesosies Piebalgā.

Ar kultūrvēsturiskā novada Piebalgas apmeklējumu E. Levits turpina diskusiju ciklu par Latvijas kultūrvēsturiskajām zemēm pirms rudenī gaidāmās Valsts prezidenta likuma iniciatīvas iesniegšanas Saeimā, tādēļ Vecpiebalgas Kultūras namā Valsts prezidentam paredzēta diskusija par piebaldzēnu identitāti un attīstību. Diskusijā kopā ar Valsts prezidentu piedalīsies Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Indriķis Putniņš, Somijas–Latvijas tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētājs Arnis Pooku, dizaina biroja H2E līdzīpašniece Ingūna Elere, Jaunpiebalgas novadpētniecības muzeja vadītāja Vēsma Johansone un Jaunpiebalgas novada uzņēmuma “Wenden furniture” īpašnieks Normunds Brēmers. Diskusija būs skatāma tiešraidē Valsts prezidenta YouTube profilā (presidentlv), tīmekļvietnē www.president.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook (egilslevitslv) un Twitter (@Rigas_pils).

Vecpiebalgā Valsts prezidents tiksies arī ar Piebalgas porcelāna fabrikas, “Gardenia Eco” sveču ražotnes un bišu kosmētikas ražotnes SIA “ApiMI” īpašniekiem un apskatīs Vecpiebalgas muižas parka teritoriju.

Savukārt Jaunpiebalgā E. Levits viesosies Emīla Dārziņa un Jāņa Sudrabkalna memoriālajā muzejā “Jāņaskola”, apskatīs Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skolu un Jaunpiebalgas lietišķās un tēlotājas mākslas studiju “Piebaldzēni”, kā arī tiksies ar zemnieku saimniecības “Mazvieķi” īpašnieku.

Piebalga ir viens no kultūrvēsturiskajiem novadiem Vidzemes centrālajā daļā. Mūsdienās tā teritorijā atrodas Vecpiebalgas un Jaunpiebalgas novadi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI