DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2020. gada 19. augusts uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 19. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 34 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:


  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam


Pātarnieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.


  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem


Grebņevas un Lidosta „Rīga” robežkontroles punktos konstatēti divi Krievijas pilsoņi un divi Gruzijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Visas četras personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei


Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena uz Londonu izceļojoša Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Sievietei liegta izceļošana no Latvijas.


Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Lietuvas, vienam Indijas un vienam  Gruzijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām – trijiem Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem  Latvijas, diviem  Lietuvas, vienam Ukrainas un vienam Igaunijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI