DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
5
5

Valdība atbalstījusi ziņojumu par “Latvijas Vēstneša” lomu Latvijas informatīvajā telpā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 18. augustā, valdība uzklausījusi un atbalstījusi Tieslietu ministrijas (TM) informatīvo ziņojumu "Par oficiālās publikācijas un tiesiskās informācijas nodrošināšanas funkcijas izpildi”. Ministru kabinets (MK) informatīvo ziņojumu pieņēmis zināšanai un lēmis virzīt valsts budžeta dotācijas piešķiršanai pilnā apmērā oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” funkciju izpildei.

Valdība noteikusi valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vēstnesis" vispārējo stratēģisko mērķi – nodrošināt ilgtspējīgas, vispārpieejamas un vienotas platformas darbību, kurā nepastarpināti sniedz sabiedrībai nozīmīgu un kvalitatīvu valsts, pilsonisko un tiesisko informāciju, veicinot sabiedrībā izpratni par normatīvajos aktos noteiktajām privātpersonu tiesībām un pienākumiem, kā arī veicina sabiedrības tiesiskās domas attīstību atbilstoši demokrātiskas valsts principiem un veicina kvalitatīvu sabiedrības diskusiju, uzturot atgriezenisko saiti starp sabiedrību un valsti.

Latvijas Vēstneša” kolektīvs ar patiesu gandarījumu iepazinās ar valdības lēmumu - atbalstīt TM informatīvo ziņojumu “Par oficiālās publikācijas un tiesiskās informācijas nodrošināšanas funkcijas izpildi”. Šis Latvijas oficiālajam izdevējam ir vēsturisks lēmums, kas beidzot pieliek punktu gadiem ilgušajām diskusijām par “Latvijas Vēstneša” lomu un uzdevumiem Latvijas kā neatkarīgas un demokrātiskas valsts attīstībā un informatīvās telpas stiprināšanā un šo uzdevumu finansēšanas avotiem. Visa “Latvijas Vēstneša” 27 gadus ilgā darbība bijusi vērsta uz to, lai šīs funkcijas tiktu īstenotas ne formāli, bet – pēc būtības. Vienmēr esam apzinājušies, ka tie ir sabiedrības līdzekļi, kurus apsaimniekojam, un tas uzliek par pienākumu nodrošināt maksimāli kvalitatīvus, mūsdienīgus  un  sabiedrībai nepieciešamus pakalpojumus,” apgalvo oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valdes priekšsēdētāja Daina Ābele.

Informatīvais ziņojums paredz piešķirt papildus nepieciešamo finansējumu 2021. gadā un turpmākajos gados 1 391 328 euro apmērā VSIA “Latvijas Vēstnesis” deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu izpildei, ko paredz “Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā”.

Tāpat ziņojums paredz saglabāt VSIA "Latvijas Vēstnesis" pašreizējo juridisko statusu - valsts kapitālsabiedrība - ilgtermiņā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI