DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
3
3

Valsts prezidents pasniedz akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Francijā un pārstāvim Starptautiskajā Frankofonijas organizācijā Eduardam Stiprajam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 18. augustā Latvijas Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Francijas Republikā un Latvijas pārstāvim Starptautiskajā Frankofonijas organizācijā Eduardam Stiprajam.

Eduards Stiprais Latvijas diplomātiskajā dienestā strādā kopš 1993. gada un ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas diplomātiem. Bijis Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, vadījis Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību direkciju, bijis Valsts prezidenta kancelejas vadītājs, ieņēmis ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijas Republikas Pastāvīgajā pārstāvniecībā ES amatu, kā arī vadījis iestāšanās ES sarunu delegācijas sekretariātu. No 2013. līdz 2016. gadam E. Stiprais bija Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks – politiskais direktors. Kopš 2016. gada līdz šim brīdim vēstnieks vadīja Eiropas Savienības delegāciju Uzbekistānā.

E. Stiprais ir apbalvots ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, kā arī saņēmis Ukrainas, Norvēģijas un Francijas valstu apbalvojumus.

Viņš absolvējis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti, kā arī izglītību papildinājis Francijas Nacionālajā Administrācijas skolā un Zviedrijas Starptautisko attiecību institūtā.

Vēstnieks amatā nomaina Imantu Lieģi, kurš kopš 2016. gada pārstāvēja Latvijas intereses Francijas Republikā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI