DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK apstiprina Sankciju riska pārvaldīšanas normatīvos noteikumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome apstiprinājusi Sankciju riska pārvaldīšanas normatīvos noteikumus. Līdz šim spēkā esošie noteikumi papildināti ar prasību finanšu iestādēm izstrādāt kārtību, kādā ziņot par sankciju pārkāpšanu, apiešanu vai mēģinājumiem to darīt.

Esošie noteikumi papildināti ar normu, ka iestādēm savā sankciju iekšējās kontroles sistēmā ir jāparedz kārtība, kādā tiks ziņots FKTK un Valsts drošības dienestam par sankciju pārkāpšanu vai mēģinājumu to darīt un tā rezultātā iesaldētiem līdzekļiem. Noteikts, ka jāparedz arī kārtība, kā aizdomu gadījumā par starptautisko un nacionālo sankciju apiešanu vai apiešanas mēģinājumu finanšu ierobežojumu izpildē tiks informēts Finanšu izlūkošanas dienests.


Noteikumu grozījumi nosaka arī pienākumu finanšu iestādēm veikt sankciju riska novērtējumu, kā arī riska pārvaldīšanas iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanu, ja tiek konstatētas būtiskas izmaiņas sankciju jomā, piemēram, noteikts jauns sankciju režīms, kurš tiešā veidā ietekmē iestādi. Ir svarīgi, ka iestāde spēj reaģēt un nodrošināt efektīvus, riskam atbilstošus sankciju riska pārvaldīšanas pasākumus, ņemot vērā būtiskas izmaiņas vai ārējos apstākļus, kas ietekmē sankciju jomu.
Noteikumi 18. augustā publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”: https://www.vestnesis.lv/op/2020/158.18.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI