DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Apstiprina noteikumus finanšu noziegumu novēršanai kredītiestāžu likvidācijas un maksātnespējas procesā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome apstiprinājusi ''Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas prasību izpildes metodoloģijas izstrādes normatīvos noteikumus'', lai kredītiestāžu maksātnespējas un likvidācijas procesā nodrošinātu finanšu noziegumu novēršanas jomas normatīvo aktu prasību ievērošanu.

 

FKTK noteikumi nosaka vispārējās prasības metodoloģijas izstrādei noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas (NILLTPF) novēršanas prasību izpildei kredītiestādes likvidācijas vai maksātnespējas procesā. Detalizētu NILLTPF un sankciju riska pārvaldīšanas kārtību noteiks maksātnespējas procesa administrators vai likvidators atsevišķi katrā konkrētajā gadījumā, atbilstoši kredītiestādes risku izvērtējumam.

Noteikumi nosaka, kādiem elementiem jābūt iekļautiem metodoloģijā, kādiem risku paaugstinošiem faktoriem jāpievērš uzmanība likvidācijas vai maksātnespējas procesā, kā arī darījumu tvērumu, kuriem nosakāmas NILLTPF un sankciju riska pārvaldīšanas prasības.

Prasības ir attiecināmas uz metodoloģijām, kas tiks izstrādātas pēc tam, kad stāsies spēkā šie noteikumi.

Noteikumi 18. augustā publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”: https://www.vestnesis.lv/op/2020/158.19.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI