DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Latvijas Pasts paplašina pakomātu tīklu par vairāk nekā 1000 nodalījumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LP

2020. gada augustā, noslēdzot pakomātu tīkla modernizācijas pirmo posmu, Latvijas Pasts par 40% jeb vairāk nekā par 1000 nodalījumu palielinājis tā kopējo ietilpību, tādējādi uzlabojot sūtījumu aprites ātrumu un ļaujot piegādāt un saņemt lielāku skaitu sūtījumu. Modernizācijas nākamais posms jau tuvākajā laikā paredz visu pakomātu aprīkošanu ar jaunākās paaudzes maksājumu karšu termināļiem, bet turpmākie plāni saistās ar būtisku pakomātu skaita – tajā skaitā āra pakomātu – pieaugumu, kā īstenošanai jau izsludināts 60 jaunu pakomātu iepirkums.

Īstenojot pakomātu tīkla modernizāciju un paplašināšanu pakomātu tīkla iegādes līguma ietvaros ar riska kapitāla fondu Baltcap, pret ietilpīgākiem jaunākas paaudzes modeļiem līdz 2020.gada augusta vidum nomainīti 35 pakomāti visā Latvijā. Kopējā Latvijas Pasta pakomātu tīkla ietilpība palielināta par vairāk nekā 1000 nodalījumu jeb 40%. Šie darbi īstenoti līguma ietvaros ar riska kapitāla fondu Baltcap, no kura Latvijas Pasts 2019.gada augustā iegādājās jau funkcionējošu pakomātu tīklu, – līgums paredz, ka pakomātu nomaiņu Baltcap īsteno par saviem līdzekļiem.

Pret ietilpīgākiem jaunākas paaudzes modeļiem nomainīti pakomāti Ādažos, Aizkrauklē, Alūksnē, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kuldīgā, Ķekavā, Liepājā, Limbažos, Madonā, Ogrē, Preiļos, Rīgā, Rēzeknē, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

Pakomātu tīkls galvaspilsētā papildināts ar iekštelpu pakomātiem pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, un t/c Galerija Centrs, Vecrīgā, Audēju ielā 16, kā arī Latvijas Pasta pirmo āra pakomātu, kas kopš augusta sākuma darbojas t/c Rīga Plaza, Mūkusalas ielā 71.

Nākamais modernizācijas posms paredz visu pakomātu aprīkošanu ar jaunākās paaudzes maksājumu karšu termināļiem, kas ļaus operatīvi – tajā skaitā izmantojot bezkontakta maksājumu tehnoloģijas – norēķināties par nosūtīšanas pakalpojumiem. Paralēli tiek plānota tīkla būtiska paplašināšana ar jauniem pakomātiem, un tā īstenošanai Latvijas Pasts izsludinājis iepirkumu 60 jaunu pakomātu iegādei, paredzot to pakāpenisku izvietošanu gan šogad, gan 2021.gadā un plānojot šajā projektā investēt līdz vienam miljonam eiro.

Latvijas Pasts pakomātu tīklu iegādājās 2019.gada augustā, būtiski paplašinot sūtījumu izsniegšanas un nosūtīšanas iespējas, ko veido vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu, pastnieku un kurjeru serviss, Circle-K degvielas uzpildes staciju tīkls un vairāk nekā 60 pakomātu visā Latvijā.

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI