DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs uzsver nepieciešamību sniegt atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 14. augustā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) ārkārtas Ārlietu padomes videokonferencē, kas tika sasaukta, lai apspriestu situāciju Baltkrievijā pēc prezidenta vēlēšanām, kā arī Turcijas nesenās darbības un situāciju Vidusjūras austrumos.

Ārlietu padomē notika ministru diskusija par iespējamo ES reakciju uz situāciju Baltkrievijā. Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs pauda satraukumu, ka 9. augusta prezidenta vēlēšanas Baltkrievijā nenodrošināja pilsoņu tiesības uz brīvām, godīgām un demokrātiskām vēlēšanām. Ministrs uzsvēra, ka Latvija stingri nosoda Baltkrievijas tiesībsargājošo iestāžu veikto nepamatota spēka pielietošanu pret miermīlīgajiem protestu dalībniekiem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem. Latvija aicina nekavējoties atbrīvot aizturētos protestētājus un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus un uzsākt dialogu ar opozīciju un pilsonisko sabiedrību.

Latvijas ārlietu ministrs aicināja paplašināt Eiropas Savienības atbalsta iespējas pilsoniskajai sabiedrībai Baltkrievijā, izmantojot visus pieejamos instrumentus. Tāpat ministrs pauda, ka Latvija atbalsta ierobežojošos pasākumus pret personām, kas ir atbildīgas par protestu apspiešanu un pārkāpumiem vēlēšanās.

Priekšlikumi sniegt plašu atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai un nepieciešamība izstrādāt un ieviest personalizētas sankcijas guva visu ES ārlietu ministru atbalstu.

Ārkārtas ārlietu padomē tiks pārrunāta arī situācija Vidusjūras austrumos, ņemot vērā Turcijas pēdējā laikā veiktās resursu izpētes aktivitātes, kas ir vairojušas spriedzi reģionā. Jautājums ir iekļauts padomes darba kārtībā pēc Grieķijas iniciatīvas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI