DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13. augusta plkst. 06.30 līdz 14. augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 36 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet  trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 09.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur no dzīvojamās mājas logiem nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu koka dzīvojamās mājas dzīvoklī deg piededzis ēdiens 0,2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji caur logu no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 09.49 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī vēl trijos gadījumos ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz uzsaukumiem, kur dega uz ieslēgtas plīts piededzis ēdiens. VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, piecos gadījumos vieglās automašīnas, siena ruļļi, sausā zāle, skaidas kaltē, dzīvojamās mājas jumta konstrukcija un siltinājums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI