DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ir svarīga solidaritāte ar Baltkrievijas tautu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja

Šodien, 13. augustā, Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar sabiedrības pārstāvjiem, kas vakar Rīgā rīkoja piketu Baltkrievijas tautas atbalstam: Lolitu Čigāni, Sandru Kalnieti, Inesi Vaivari, Kristīni Želvi, Andri Gobiņu, Mārtiņu Vaivaru, Selmu Levrenci, izsakot atzinību par pilsonisko aktivitāti neatkarīgas un demokrātiskas Baltkrievijas atbalstam.

Pēc tikšanās Valsts prezidents uzsvēra: “Es domāju, ka tas ir ļoti svarīgi, ka Latvijas pilsoniskā sabiedrība izrāda solidaritāti, jo tā bija svarīga arī mums pirms 30 gadiem, kad mēs cīnījāmies par Latvijas demokrātiju un neatkarību. Mums katra šāda solidaritātes izpausme bija svarīga. Ņemot vērā mūsu vēsturisko pieredzi, ir arī zināmā veidā mūsu pienākums kā jau nobriedušai nācijai izrādīt solidaritāti ar mūsu kaimiņtautu, kura iestājas par savu neatkarību un par savu demokrātiju. Tādēļ es pateicos organizatoriem par šo solidaritātes izrādīšanu. Situācija Baltkrievijā nav beigusies, un mēs ceram, ka tā tiks atrisināta tādā veidā, ka Baltkrievija kā neatkarīga un demokrātiska valsts varēs turpināt savu ceļu un mums arī turpmāk būs labas kaimiņattiecības ar Baltkrieviju.”

E. Levits arī informēja par savu dialogu ar reģiona valstu vadītājiem, atzīmējot, ka “šodien mēs – Latvijas prezidents, Lietuvas un Polijas prezidenti – esam vienojušies, ka nāksim klajā ar kopēju paziņojumu par situāciju mūsu kaimiņvalstī, jo mēs esam trīs Eiropas Savienības valstis, kas robežojas ar Baltkrieviju”. Paziņojumā, pēc prezidenta sacītā, būs iekļauta prasība  Baltkrievijas varas iestādēm “deeskalēt situāciju, pārtraukt jebkāda veida vardarbību. Otrais punkts – ievērot visas cilvēktiesības, tajā skaitā tiesības brīvi pulcēties un izteikt savu viedokli. Trešais punkts – uzsākt dialogu ar Baltkrievijas sabiedrību”. “Ir nepieciešams dialogs, kas novestu pie tā, ka Baltkrievijas sabiedrība varētu demokrātiskā veidā paust savu viedokli un veidot savu valsti. Mēs kā Eiropas Savienības dalībvalstis esam atvērtas labai sadarbībai ar baltkrievu tautu, ar Baltkrieviju kā neatkarīgu valsti, tāpēc mūsu visu interesēs ir tas, lai Baltkrievija attīstās kā neatkarīga un demokrātiska valsts,” uzsvēra E. Levits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI