DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2020
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas svētki sāksies ar pateicības koncertu, tematiskiem pasākumiem apkaimēs un kultūras centros

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 14. augustā, ar pateicības koncertu Manai Rīgai”, tematiskām pastaigām, sporta aktivitātēm, ar izrādi bērniem un vairākiem muzikāliem notikumiem sāksies Rīgas svētki – galvaspilsētas 819. dzimšanas dienas svinības.

2020. gada Rīgas svētki sāksies ar Raimonda Paula koncertprogrammu “Manai Rīgai”, kas būs kā pateicība par pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, iesaistoties Covid-19 ierobežošanā un novēršanā. Koncertu apmeklēt ielūgti Rīgas institūciju darbinieki – mediķi, policisti, sociālie darbinieki, ugunsdzēsēji, zemessargi un citi. Koncertā skanēs mūzika, kas tapusi kā īpašs Maestro veltījums Rīgai, kā arī jau zināmas un iemīļotas komponista melodijas. Ikvienam interesentam būs iespēja redzēt šī koncerta ierakstu 16. augustā LTV1 ēterā plkst. 21.10.

Piektdien iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs baudīt vairākus muzikālus notikumu. Dienas laikā Rīgas centrā un apkaimēs risināsies Brīvdabas muzeja Gadatirgus 50. sezonas ceļojošā zaļumballe ar diksilenda mūziku. Kultūras centrā Mazā ģilde” skanēs senā mūzika solistu un instrumentālistu sniegumā koncertā “Muzikālais ceļojums uz seno Rīgu”, savukārt VEF Kultūras pilī valdīs džeza noskaņas Orķestra “Rīga” koncertā “Pastaiga pa džeza vēstures takām”. Svētku noskaņu pilsētā raisīs festivāla “Rīga Jūrmala” muzikālie vakari, kas jau no piektdienas būs dzirdami Kronvalda parkā. Mazjumpravas muižā skanēs svētku ieskaņas koncerts, pasākumi risināsies arī Tērbatas vasaras ielā, bet Imantas kultūras centrā notiks Zīmējumu teātra izrāde visai ģimenei “7 pasakas par Ņukucīti.” 

Jau no svētku pirmās dienas interesentiem būs iespēja izbaudīt un iesaistīties tematiskās pastaigās. Ģimenes kopā ar bērniem varēs doties garākā pastaigā pa vecpilsētu un reizē piedalīties izglītojošā spēlē, kurā ikviens var kļūt par uzvarētāju un saņemt godpilno Vecrīgas eksperta nozīmīti. Apmeklētāji aicināti izbaudīt arī virtuālu kino pastaigu, kuras laikā būs iespēja iepazīt tās vietas, kur tapušas leģendāras filmas un filmējušās daudzas Latvijas un ārvalstu kinozvaigznes.

Rīgas dzimšanas dienas svinībās, kā allaž, ir iespēja gan vērot, gan iesaistīties sportiskās aktivitātēs. Savu sportisko meistarību ikviens varēs pārbaudīt izturības vingrojumos un veselību veicinošās sacensībās Uzvaras parkā pasākumā “Veselā Rīgā vesels gars”. Sporta līdzjutējiem būs iespēja vērot spraigas sacensības skeitparku sporta veidos ar Baltijas ievērojamāko sportistu dalību sacensībās “Rīgas skeitparku sporta kauss 2020”, kā arī līdzi just sportistiem starptautiskajās sacensībās vindsērfingā “Baltic Challenge Cup”.

Atzīmējot galvaspilsētas dzimšanas dienu, Rīgas vēsturiskajā centrā un apkaimēs būs apskatāma izstāde – informatīvi stendi “Šajā vietā pirms… gadiem”, Latvijas Nacionālā arhīva logos varēs redzēt izstādi “Laika mašīnā cauri Vecrīgai”, bet Imantā pie kultūras centra būs vērojama vides instalācija “Imanta mostas”.

Svētku organizatori aicina pasākumu apmeklētājus ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un Slimību profilakses kontroles centra rekomendācijas saistībā ar COVID-19 izplatību. Lai svētkos nodrošinātu epidemioloģisko drošību, pastāv iespēja, ka kādā no pasākumiem nebūs iespēja piedalīties visiem apmeklētājiem. Tāpat organizatori atgādina, ka vairākas svētku norises pieejamas ar bezmaksas ielūgumiem, kas limitē apmeklētāju skaitu. Svinēsim svētkus atbildīgi!

Rīgas svētku programma ir pieejama mājas lapā www.rigassvetki.lv, programmā ir iespējamas arī izmaiņas. Jaunumiem var sekot līdzi Rīgas svētku sociālo tīklu Twitter, Facebook un Instagram kontos. Kā katru gadu, arī šogad, būs izvietota informācijas telts pie Laimas pulksteņa un pieejami svētku programmas bukleti tūrisma informācijas centros un pasākumu norises vietās.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas pašvaldība, tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI