DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs pauž gandarījumu par Latvijas un Somijas ciešajām politiskajām attiecībām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

gada 11. augustā Rīgā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Somijas ārlietu ministru Peku Hāvisto (Pekka Haavisto), lai kopīgi atzīmētu Latvijas un Krievijas miera līguma parakstīšanas simto gadadienu, kā arī pārrunātu Latvijas un Somijas divpusējās attiecības un aktuālos starptautisko attiecību jautājumus, tostarp situāciju Baltkrievijā.

Tikšanās laikā ministri vērsa uzmanību, ka nākamgad gaidāma arī abu valstu diplomātisko attiecību izveides simtgades atzīmēšana. “2021. gads būs mums īpaši nozīmīgs, jo atzīmēsim abu valstu diplomātisko attiecību izveides simtgadi. Esam gandarīti par Latvijas un Somijas tradicionāli ciešajām un konstruktīvajām attiecībām, sadarbību dažādās jomās un līmeņos. Turklāt esam labi partneri Eiropas Savienībā, reģionālajos formātos,” akcentēja E. Rinkēvičs.

Ministri atzinīgi novērtēja kopīgo darbu Covid-19 krīzes laikā un nepieciešamību pēc ciešākas koordinācijas Eiropas Savienības (ES) mērogā. “Lai arī sākotnēji dominēja dalībvalstu rīcība nacionālā līmenī, tomēr kopumā pozitīvi vērtējam ES darbu Covid-19 ierobežošanā. Cieša koordinācija un maksimāla atklātība gan reģionālā, gan Eiropas Savienības mērogā ir būtisks priekšnoteikums sekmīgai cīņai pret Covid-19 izraisītajām sekām. Tāpēc ir jāturpina ES centieni ierobežojumu atcelšanā, lai iespējami drīz atgrieztos pie “normalitātes” (transporta un personu kustība) un veicinātu ekonomikas atkopšanos,” pauda Latvijas ārlietu ministrs.

Tāpat E. Rinkēvičs un P. Hāvisto pārrunāja reģionālās aktualitātes, drošības situāciju reģionā, kā arī attiecības ar Krieviju un nupat notikušās prezidenta vēlēšanās Baltkrievijā 9. augustā. “Baltkrievijas valdībai un tiesībsargājošajām iestādēm ir jārespektē Baltkrievijas iedzīvotāju pilsoniskās brīvības un tiesības brīvi paust politisko viedokli. Nekavējoties jāatbrīvo apcietinātie protesta akciju dalībnieki un jāatturas no spēka pielietošanas pret demonstrantiem,” uzsvēra E. Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI