DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Ministrs Pūce tiekas ar Latvijas Pensionāru federāciju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) atsaucoties uz Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) uzaicinājumu piedalīsies LPF valdes izbraukuma sēdē Talsos, lai pārrunātu senioriem aktuālos jautājumus. 

Atbalsts senioriem ir svarīgs aspekts arī administratīvi teritoriālās reformas kontekstā, ko tikšanās laikā plāno uzsvērt ministrs. Pašvaldību reformas viens no pamatmērķiem ir rīkoties visu Latvijas iedzīvotāju interesēs, lai būtu iespēja saņemt kvalitatīvus pakalpojumus neatkarīgi no dzīves vietas. Senioriem aktuālajiem veselības aprūpes un sociālās palīdzības pakalpojumiem jābūt kvalitatīviem un pieejamiem, par samērīgām izmaksām.

Ministrs Juris Pūce: “Nepietiekama pensija, kvalitatīva un pieejama veselības aprūpe, vientulība un sociālā atstumtība ir lielākās problēmas, ar ko saskaras Latvijas seniori. To skaidri zinām ikviens, jo mums katram ģimenē ir seniori, kuri sastopas ar ļoti līdzīgiem, jau gadu gadiem sasāpējušiem jautājumiem. Tiem tiek meklēti konkrēti risinājumi. Protams, par jomu atbildīgie – gan tie, kam Labklājības ministrijas (LM) politiskā vadība uzticēta šobrīd, gan iepriekš - lēmumus varētu pieņemt arī straujāk un mērķtiecīgāk.

Pagājušā gada rudenī tika veikta lielākā pensiju indeksācija pēdējo gadu laikā un tas ir virziens, kurā arī turpmāk valdībai būtu jāvirzās. Te būtisks ir gan Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas, gan LM, gan visas valdības darbs. 

Savukārt apvienības “Attīstībai/Par!” nākamā gada budžeta prioritāte ir papildu finansējums veselības aprūpei, kas būtiski atvieglos gan senioru, gan visu Latvijas iedzīvotāju dzīvi”.

Iedzīvotāju interesēs ir būtiski teritorijas attīstību plānot kopsakarībās ap reģionālās un nacionālās nozīmēs centriem, kur ekonomiskā aktivitāte un pieprasījums pēc pakalpojumiem ir augstāks. Tas attiecas uz efektīvu izglītības, veselības aprūpes, sociālās palīdzības, ceļu un transporta, kā arī komunālās saimniecības infrastruktūras tīkla izveidi. Savukārt, atbilstoši uzņēmēju vēlmēm un vajadzībām, visu veidu nepieciešamā infrastruktūra tiek pakārtota perspektīvo saimnieciskās darbības virzienu attīstīšanai teritorijā.

Ministrs novērtē LPF biedru aktivitāti un federācijas iespējas un iesaistītes gan savas pašvaldības aktivitātēs, gan nevalstisko organizāciju darbā, tādējādi kopā veidojot aktīvu pilsonisko sabiedrību.     

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI