DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas svētku nedēļa iesākas ar Zelta pāru sumināšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada Rīgas svētku nedēļa iesāksies ar skaistu tradīciju – Zelta pāru godināšanu, kad tiek sveikti tie rīdzinieki, kas laulībā nodzīvojuši 50 gadus. Šogad 162 laulātie pāri Rīgas pašvaldības apsveikumu saņems klātienē katrs savās mājās, laikā no 10. līdz 14. augustam.

Tradīcija apsveikt laulātos pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus, radusies 2003.gadā, taču šogad, lai novērstu Covid-19 izplatības risku, izpaliks ikgadējais svinīgais pasākums jubilāriem.

„Stipras ģimenes ar spēcīgām savstarpējām saiknēm Rīgu padara tikai labāku. Pāri, kas laulībā nodzīvojuši 50 gadus, rāda piemēru un māca jaunajām paaudzēm savstarpēju cieņu, laikā pārbaudītu mīlestību un ģimenes stabilitātes nozīmību. Novēlu, lai nākamie kopdzīvē pavadītie gadi ir krāšņi un skaistiem mirkļiem piepildīti,” sveicienu sūtot, saka Rīgas domes pagaidu administrators Edvīns Balševics.

Kā katru gadu, Zelta pāriem pasniegs Rīgas domes Goda rakstu, Rīgas 800gades piemiņas sudraba medaļas, Andra Caunes grāmatu “Rīga laikmetu griežos 1901-1918” un ziedus. Apciemojot laulātos pārus, tiks nodots sveiciens un veikta svinīgā brīža fotofiksācija.

“Rīga ir Latvijas sirds, kas vieno mūs, lai kur mēs atrastos. Tieši pirms 150 gadiem Rīgā, Zaļajā ielā, Teodors Rigerts atvēra pirmo šokolādes ražotni Latvijā, kurā aizsākās mūsdienu “Laimas” šokolādes gatavošanas prasmes. Līdzās Rīgai zīmols “Laima” ir attīstījies, pamatā saglabājot vēsturiskās vērtības un saldumu gatavošanas prasmes, kas vēl šodien tiek nodotas no meistara meistaram paaudzi paaudzē. Tieši šajā gadā, kad Latvijā mīlētākajam saldumu zīmolam “Laima” ir īpaša jubileja, esam divtik gandarīti arī iepriecināt un svinēt mīlestības svētkus kopā ar tiem pāriem, kuriem šis gads ir tikpat nozīmīgs kā mums. Dāvinot Rīgas Zelta pāriem īpašo “Laimas” 150 jubilejas saldumu izlasi, novēlam, lai saldi mirkļi turpina veidot ilgus un skaistus mīlestības stāstus arī turpmāk,” uzsver “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI