DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. augustā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Šonakt izcēlušies divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. augusta plkst. 06.30 līdz 7. augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 58 izsaukumu – 26 uz ugunsgrēku, tai skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 03.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Aizkraukles novada Aizkraukles pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts – ar atklātu liesmu deg divstāvu saimniecības ēkas jumts 200m2 platībā un vieglā automašīna 5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva izglāba materiālās vērtības. Plkst. 05.10 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts. Patlaban dzēšanas darbi turpinās.

Naktī plkst. 01.44 tika saņemts izsaukums uz Riebiņu novada Riebiņu pagastu, kur deg šķūnis 600m2 platībā, kurā atrodas siens. Plkst. 04.22 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst. 15.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz notikumu Rēzeknes novadā, kur daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā dega loga rāmis un gāzes balons 2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 10 cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.59 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 14.57 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas logiem cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 6m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba trīs cilvēkus. Plkst. 16.02 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Plkst. 23.52 tika saņemts izsaukums uz Pionieru ielu Bauskā, kur saskaņā ar saņemto informāciju uz sabiedriskas ēkas jumta atrodas vairākas, iespējams, nepilngadīgas personas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas jumta ar trīsposmu izbīdāmo kāpņu palīdzību nocēla cilvēkus un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

VUGD aicina vecākus pārrunāt ar bērniem un jauniešiem drošības jautājumus! Ēku jumti nav piemērotas pastaigu un brīvā laika pavadīšanas objekti. Neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz arī izsaukumiem, kur dega kombains ar graudiem, traktors un siena šķūnis, zaru kaudze, sausā zāle, būvgruži, sodrēji dūmvadā, elektroinstalācija, elektrolīnijas balsta staba izolators, atkritumi, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sadzīves mantas, vieglā automašīna.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI