DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

4. augusts uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 4. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 26 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 13 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Pāternieku un Silenes robežkontroles punktā konstatēti trīs Baltkrievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Baltkrievijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, viena persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs Igaunijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – četriem Igaunijas, trīs Baltkrievijas, vienam Ukrainas, vienam Azerbaidžānas un vienam Austrijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI