DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Izsludinātajā konkursā LVM piedāvā slēgt ilgāka termiņa līgumus – līdz 2022. gadam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) katru gadu ar kvalitatīviem un selekcionētiem meža stādiem atjauno vairāk nekā 10 000 ha meža, lielāko daļu stādīšanas darbu veicot ar roku darba instrumentiem. Meža atjaunošanu var veikt arī mašinizēti, un sekmējot tehnoloģiju attīstību, efektivitātes celšanu un meža stādīšanas kvalitātes paaugstināšanu  LVM izsludina konkursu "Mašinizētas meža stādīšanas un augsnes gatavošanas, veidojot pacilas ar kausu, pakalpojumu sniegšana 2021.–2023. gadā".  

“Konkursa priekšmets ir mašinizētā meža stādīšana, veidojot pacilas ar ekskavatoru, kas aprīkots ar augsnes gatavošanas un meža stādīšanas aprīkojumu. Tādējādi var samazināt meža atjaunošanas un darbu administrēšanas izmaksas, paaugstināt darba efektivitāti, vienlaikus nodrošinot augstu darba kvalitāti. Viena stādīšanas mašīna aizvieto trīs cilvēku roku darbu, turklāt stādīšanu veic vienlaikus ar augsnes sagatavošanas darbu. Stādot mašinizēti, var būtiski arī pagarināt meža atjaunošanas darbu sezonu,” par mašinizētās stādīšanas priekšrocībām stāsta LVM mežkopības izpilddirektors Mārtiņš Gūtmanis.

Izsludinātajā konkursā LVM piedāvā slēgt ilgāka termiņa līgumus – līdz 2022. gadam.  Kopējais piedāvātais darba apjoms – mašinizētā meža stādīšana 2940 ha platībā. Piedāvājumu var iesniegt Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS)  līdz 2020. gada 25. augustam, plkst. 12, savukārt ieinteresēto piegādātāju sanāksme plānota klātienē Vaiņodes ielā 1, Rīgā un tiešsaistē 13. augustā plkst. 11.

LVM ir inovatīvs uzņēmums un vērsts uz jaunu tehnoloģiju ieviešanu ražošanā. Pašreiz LVM strādā divas stādīšanas mašīnas un šogad plānots mašinizēti iestādīt 252 ha meža . Katru gadu iepirktā pakalpojuma apjoms ir augošs, kas liecina par stabilu un paredzamu sadarbību starp pakalpojuma sniedzējiem un LVM.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI