DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autobraucēju ievērībai: gandrīz 100 valsts autoceļu posmos notiek remontdarbi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceļu remontdarbi patlaban notiek 96 valsts autoceļu posmos. Tāpēc aicinām autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem un savlaicīgi plānot savus braucienus.

Turpināsies remontdarbi uz tilta pār Mazo Juglu uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne). Satiksme tur var būt palēnināta, aicinām iespēju robežās izmantot citus maršrutus.

Palēnināta satiksme ir arī uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa remontdarbu posmā, tā izbraukšanai var būt nepieciešama stunda, jo tur ir viens luksoforu posms un trīs citi tiek regulēti ar priekšrocības ceļa zīmēm, kā arī ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Šonedēļ uz dažām dienām plānots slēgt satiksmi, braucot Tallinas virzienā un nobraucot no Tallinas šosejas uz ceļu Saulkrasti–Bīriņi (V39) un nobrauktuvē no autoceļa V39 uz Tallinas šoseju, bet pēc tam – uz tām pašām nobrauktuvēm, braucot Rīgas virzienā.

Būvdarbi notiek uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei, darbu zonā noteikts ātruma ierobežojums 70 km/h. Uz Rīgas virziena brauktuves posmā no Ikšķiles līdz krustojumam ar Rīgas apvedceļu A4 (Baltezers–Saulkalne) satiksmei pārmaiņus tiks slēgta viena no divām braukšanas joslām. Plānots, ka naktīs satiksmei būs atvērtas brauktuves abas joslas.

Arī uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme tiek organizēta pa vienu, Jelgavas virziena brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā. Arī šajā ceļa remonta posmā jāplāno papildu laiku, jo sevišķi darbdienu rītos un vakaros ceļā var paiet līdz pat 40 minūtēm.

Uz reģionālajiem autoceļiem visvairāk pagaidu luksoforu ir uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96) posmā no Pūriem Auces virzienā līdz pat Penkulei – tur ir astoņi pagaidu luksofori, un lai izbrauktu visus remontdarbus būs nepieciešama stunda un 20 minūtes. Savukārt četri luksoforu posmi ir uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) 20 kilometru garā posmā, sākot no Ventspils Kuldīgas virzienā, tur jārēķinās ar stundu ceļā.  

Valstī turpinās aktīva būvdarbu sezona, būvdarbi notiek gandrīz 100 ceļu posmos. Aicinām autovadītājus ievērot satiksmes organizāciju un luksoforu signālus būvdarbu posmos. Ar visiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem var iepazīties kartē VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā www.lvceli.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI