DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

PMLP izsūtījusi vēlētājiem vēstules par Rīgas domes vēlēšanām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde šonedēļ izsūtījusi vēstules par Rīgas domes 2020. gada 29. augusta vēlēšanām. Vēlētājiem, kuriem šī gada 31. maijā bija reģistrēta dzīvesvieta Rīgas administratīvajā teritorijā,  uz deklarētās dzīvesvietas adresi Latvijā ir izsūtītas 405 649 vēstules ar informāciju par  vēlēšanu iecirkni, kurā vēlētājs reģistrēts, un kārtas numuru iecirkņa vēlētāju sarakstā. Vēstule nav balsošanas dokuments un nav obligāti jāuzrāda vēlēšanu iecirknī, tai ir tikai informatīvs raksturs. Ja vēlētājs zinās savu kārtas numuru iecirkņa sarakstā, apkalpošana notiks raitāk.

Tiem vēlētājiem, kuriem ir aktivizēta oficiālā elektroniskā adrese (eAdrese), vēstule par Rīgas domes vēlēšanām ir nosūtīta elektroniski uz eAdresi. Kopā izsūtītas 3864 šādas vēstules.

Informāciju par savu vēlēšanu iecirkni vēlētāji var noskaidrot arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapas www.pmpl.gov.lv sadaļā “E-pakalpojumi/Vēlēšanas”, izvēloties e-pakalpojumu “Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana”. Pakalpojumu var izmantot, neveicot autentifikācijas procesu un norādot tikai savu personas kodu, vārdu un uzvārdu.

Tāpat vēlēšanu iecirkni un kārtas numuru vēlētāju sarakstā var noskaidrot, zvanot uz Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālruni 67049999 vai uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informatīvo tālruni 67209400. Ja iecirknis nav balsošanai ērts, no rītdienas, 30. jūlija, līdz 15. augustam to var mainīt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapas www.pmpl.gov.lv sadaļā “E-pakalpojumi/Vēlēšanas”, izvēloties e-pakalpojumu “Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana un maiņa”.

Tāpat šajā e-pakalpojumā iespējams reģistrēties balsošanai Rīgas domes vēlēsanās, ja vēlētājam Rīgā pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums.

Rīgas domes vēlēšanas notiks sestdien, 29. augustā. Vēlēšanu iecirkņi balsošanai būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 22.00. Trīs dienas pirms vēlēšanām varēs nobalsot iepriekš – trešdien, 26. augustā, no plkst. 16.00–21.00, ceturtdien, 27. augustā, no plkst. 9.00–16.00, un piektdien, 28. augustā, no plkst. 12.00–20.00. Ja nepieciešams, pirmo reizi šajās vēlēšanās vēlētājiem būs iespēja balsot arī jebkurā citā Rīgas domes vēlēšanu iecirknī. Tomēr šajā gadījumā balsošanai jāieplāno vairāk laika, kas būs nepieciešams, lai iecirkņa komisija sazinātos ar vēlētāja iecirkni un veiktu iecirkņa maiņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI